Τηλεφωνικές παραγγελίες: 210 32 29 688 - 210 68 38 521 - 210 89 85 507    Αναζήτηση παραγγελίας
0

Henning Koppel 1041 finally comes to life

Mirror polished stainless steel still life image of Koppel 1041 masterpiece
explore

Koppel 1041 masterpiece

ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ

Παραπάνω από μισό αιώνα μετά τον σχεδιασμό του από τον Henning Koppel, ένας αυθεντικός θησαυρός από ασήμι επιτέλους ζωντανεύει. Το 1954 ο θρυλικός Δανός μοντερνιστής Henning Koppel (1918-1981), σχεδίασε ένα εκπληκτικό κομμάτι για τον Georg Jensen: μια κυματοειδής, τριαδική φόρμα, η οποία πρόβαλε τις οργανικές καμπύλες, αιχμαλωτίζοντας το μοντέρνο όραμα του δημιουργού.

Σαν ένας από τους πιο σεβαστούς σχεδιαστές της εποχής του, ο Koppel έγινε γνωστός για μια πληθώρα έργων: από κοσμήματα και ρολόγια, μέχρι είδη και σκεύη για το σπίτι, με ένα χαρτοφυλάκιο τόσο ξεχωριστό και ποικιλόμορφο, όσο και μεγαλοπρεπές.

Henning Koppel mirror polished stainless steel 1041 masterpiece

Πολλές φορές ο Koppel προκαλούσε τα όρια της τέχνης του ασημιού, οραματιζόμενος πρωτότυπα σχέδια και φτάνοντας τα υλικά στα όρια τους, έτσι το 1041 έμελλε να αποδειχτεί ένα από τα πιο τολμηρά του σχέδια.


Το 1041 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1954 σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων του Georg Jensen. Ωστόσο, σύντομα μετά, ο Koppel με την αντισυμβατική αίσθηση ποιοτικής υπεροχής που τον χαρακτήριζε, έμεινε ανικανοποίητος από το τελικό αποτέλεσμα, και κατέστρεψε το έργο του.

Still life image of the Koppel 1041 masterpiece in the construction process

Το 1041 δεν κατασκευάστηκε ποτέ ξανά. Ωστόσο, παρέμεινε ένας κρυμμένος θησαυρός στο αρχείο των σχεδίων του Georg Jensen.


Τώρα, και στο αποκορύφωμα των εορτασμών για τον Koppel που κάνει ο Georg Jensen, είμαστε πανευτυχείς που προσφέρουμε αυτό το ξεχωριστό κομμάτι για πρώτη φορά. To 1041 αποτελεί ουσιαστικά ένα έργο τέχνης, και όχι ένα απλώς λειτουργικό αντικείμενο, το οποίο συγκαταλέγει ένα από τα πιο πολυτελή και εμβληματικά σχέδια του Koppel, ανάμεσα στα πιο συλλεκτικά αριστουργήματα από εκλεκτό ασήμι.

Grid image of the mirror polished stainless steel Henning Koppel 1041 masterpiece


Δημιουργημένο από τα χέρια ενός μοναδικού αργυροχόου του Georg Jensen – του Henrik Forster, ο οποίος εξειδικεύεται αποκλειστικά στα αριστουργήματα του Koppel και είναι ο μοναδικός που κατέχει τον απαραίτητο συνδυασμό ικανοτήτων που απαιτεί αυτό το μοναδικό έργο από ασήμι – Το 1041 είναι σφυρηλατημένο από ένα δωδεκάκιλο έλασμα από καθαρό ασήμι και γυαλισμένο στο χέρι μέχρι το σημείο του μεταξένιου ματ αποτελέσματος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν των σχεδίων από ασήμι του Koppel.

SEE GEORG JENSEN SILVER MASTERPIECES

Τα αριστουργήματα του Georg Jensen είναι άξια της φήμης τους – επιδεικνύουν τα υψηλότερα επίπεδα τεχνοτροπίας και σχεδιασμού. Έργα από ασήμι που γίνονται αντικείμενο εκτίμησης στο παρόν και περνάνε από γενιά σε γενιά για να γίνουν οικογενειακά κειμήλια.





Created with Lunacy