Τηλεφωνικές παραγγελίες: 210 32 29 688 - 210 68 38 521 - 210 89 85 507    Αναζήτηση παραγγελίας
0

OUR BEGINNINGS


Η ΑΡΧΗ ΜΑΣ

Η φιλοσοφία του ομώνυμου αργυροχόου μας, Georg Jensen, είναι η δημιουργία καινοτόμων σχεδίων που είναι ταυτοχρόνως όμορφα και λειτουργικά. Ο Georg Jensen, μεγαλωμένος κοντά στο δάσος και τις λίμνες βόρεια της Κοπεγχάγης, είχε πάντα τη φύση ως βασική πηγή έμπνευσης. Σύμβολα του φυσικού κόσμου, δημιουργούν ένα κοινό παρονομαστή σε όλα τα σχέδια του: φρούτα, άνθη, φύλλα και οργανικά σχήματα.

Οι καλλιτεχνικές του δεξιότητες σε συνδυασμό με τη συνεχή ικανότητα του να αναγνωρίζει και να υποστηρίζει και άλλους ταλαντούχους σχεδιαστές, ήταν το θεμέλιο στο οποίο ίδρυσε το brand Georg Jensen στην Κοπεγχάγη το 1904.



GEORG JENSEN (1866 - 1935)

Ο 37χρονος Georg Jensen, με εκπαίδευση στη χρυσοχοΐα και στη γλυπτική, έκανε επάγγελμα τις δημιουργίες από ασήμι και ίδρυσε το εργαστήριο του στην Κοπεγχάγη το 1904. Το εγχείρημα του, πραγματοποιήθηκε με την καλή κατανόηση και εκτίμηση του για το υλικό σε συνδυασμό με την αίσθηση της φόρμας.


Μέσα από τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας στο γραφικό περιβάλλον του Raadvad βόρεια της Κοπεγχάγης, ο Georg Jensen, άντλησε τις πρώτες επιρροές για τη τέχνη. Κατάφερε να γίνει γλύπτης και επαγγελματίας της κεραμικής τέχνης, αλλά μέσω του ταλέντου του ως αργυροχόος πέτυχε την πιο αξιοσημείωτη αναγνώριση. Το εργαστήριο αργυροχοΐας Georg Jensen δημιούργησε μερικά από τα πιο πρωτότυπα και εμβληματικά κοσμήματα, είδη σπιτιού και μοτίβα. Ως το θάνατό του Georg Jensen το 1935, ο τεχνίτης είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους αργυροχόους στον κόσμο. Ο Georg Jensen έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του Σκανδιναβικού Design τον 20ο αιώνα, με μια πρωτοπόρα απόδοση των Δανέζικων παραδόσεων. Απέρριψε τη δημοφιλή τάση της εποχής για ρομαντική διακόσμηση με ιστορικά στοιχεία.


Αντιθέτως, συμβάδισε με το πρωτοποριακό στιλ art nouveau, με τις απλές οργανικές μορφές και την προσέγγιση της παραγωγής, δίνοντας όμως πρωταρχικό ρόλο στη δεξιοτεχνία. Ο Georg Jensen ήταν ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης προικισμένος με ένα μεγάλο ταλέντο, που του επέτρεψε να μετατρέψει το όραμα του, σε πραγματικότητα.


ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

Από τη στιγμή που άνοιξε το εργαστήριο αργυροχοΐας του το 1904, ο Georg Jensen έθεσε έναν στόχο για την εταιρεία του, που θα την βοηθούσε να χαράξει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες. Το πρωτοποριακό πνεύμα, η άψογη δεξιοτεχνία και η σκανδιναβική προσέγγιση στο σχεδιασμό θα γίνουν τα χαρακτηριστικά του brand.

Ο Jensen ήταν ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα, μαθητευόμενος ως χρυσοχόος και γλύπτης, από νωρίς πρωτοστάτησε στην παράδοση της συνεργασίας με δημιουργικά ταλαντούχους καλλιτέχνες, εκτός του εργαστηρίου του. Εμπιστευόταν το ένστικτο και την ικανότητά του, αλλά ήθελε περισσότερα από τη δική του μόνο οπτική. Αυτές οι συνεργασίες βοήθησαν στην καθιέρωση της εταιρίας, ως ένα μέρος ανοιχτό σε νέες ιδέες. Το στούντιο του, συνεχίζει αυτή τη παράδοση στεγάζοντας εξαιρετικά ταλαντούχους αργυροχόους και μεταλλουργούς, δημιουργούς κοσμημάτων, σχεδιαστές και καλλιτέχνες.


ΜΙΑ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τα πρότυπα και η φιλοσοφία του brand, προσέλκυσαν μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Με τα χρόνια, πολλοί εμβληματικοί σχεδιαστές- από τους Henning Koppel, Arne Jacobsen και Vivianna Torun Bülow-Hübe έως την Patricia Urquiola, Marc Newson και Zaha Hadid - συνεργάστηκαν με τον Georg Jensen για να τον βοηθήσουν να υπερβεί τα όρια του, να αμφισβητήσουν το συνηθισμένο σχεδιασμό και να αποδώσουν με την δική τους οπτική, το τι σημαίνει Design. Είναι μια παράδοση που συνεχίζεται μετά το θάνατο του Georg Jensen το 1935, ακόμη μέχρι και σήμερα.
Created with Lunacy