Τηλεφωνικές παραγγελίες: 210 32 29 688 - 210 68 38 521 - 210 89 85 507    Αναζήτηση παραγγελίας
0

THE BED BY ELMGREEN & DRAGSET AND GEORG JENSEN

 

THE BED BY ELMGREEN & DRAGSET 
AND GEORG JENSEN

 

Το Bed είναι ταυτόχρονα μια γλυπτική, αλλά και λειτουργική συσκευή, η οποία μας ενθαρρύνει να βάλουμε για λίγο στην άκρη τα κινητά μας σε μια από κοινού πράξη ιεροτελεστίας. Είναι χειροποίητο από ασήμι, σχεδιασμένο από το καλλιτεχνικό δίδυμο Elmgreen & Dragset, όπως τους ανατέθηκε από τον Georg Jensen.

Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο για το σπίτι, αλλά ταυτόχρονα να έχει θετική επιρροή στο πως περνάνε οι άνθρωποι τον χρόνο τους, λέει ο Michael Elmgreen και συνεχίζει, ΄΄H χρήση των κινητών τηλεφώνων και o όλο και μεγαλύτερος χρόνος που αφιερώνουμε στα social media, μοιάζει να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ερωτική μας ζωή και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις σήμερα. Δημιουργήσαμε το Bed σαν μια χειρονομία επίλυσης αυτού του προβλήματος.”

 

 

 

 

 

“Μοιάζει με Πασχαλινό αυγό. Είναι ένα αντικείμενο με υπόσχεση. Υπάρχει ενθουσιασμός όταν το ανοίγεις’’, προσθέτει ο Ingar Dragset και διευκρινίζει, ‘’θέλαμε το Bed να έχει τη δική του υπόσχεση, μια προσδοκία για το μέλλον. Βάζετε τις δύο συσκευές σας στο Bed, το κλείνετε και το σήμα χάνεται. Κάνετε αυτή την ιεροτελεστία μαζί σαν ζευγάρι.”

 

Το σχήμα του αυγού έχει μια έμφυτη ισορροπία. Αυτό συνδέεται με την ισορροπία που ψάχνουν να βρούνε οι άνθρωποι μέσα στις ταραχώδεις, αλλά συνδεδεμένες ζωές που διανύουν. Τα αυγά είναι κλειστές δομές που υποβοηθούν την επώαση και γένεση και επομένως αποτελούν σύμβολο των νέων δυνατοτήτων.

 

 

 

Το Bed διαθέτει απαράμιλλη δεξιοτεχνία και απαιτείται ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αργυροχόος για να το φέρει στη ζωή.  

Η βάση και το καπάκι μαρκάρονται με μήτρες σε ένα παχύ φύλλο από ασήμι και κόβονται με το χέρι. Το κέντρο μαρκάρεται και το ασήμι παίρνει φορά προς τα πάνω με τη χρήση πολλών σφυριών και σιδερένιων εργαλείων. Καθώς το ασήμι ανεβαίνει και τεντώνεται στις κατάλληλες διαστάσεις, το Bed θερμαίνεται πολλές φορές, προκειμένου να διατηρήσει την ευελιξία του. Για ενδυνάμωση και ενίσχυση, συγκολλάτε μια ράβδος κατά μήκος της βάσης και του καπακιού.

 

 

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει άπειρες ώρες αναγκαίων μετατροπών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα δύο μέρη κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους. Η συγκέντρωση είναι απολύτως αναγκαία, καθώς απαιτείται ένα πολύ σταθερό χέρι για την λείανση της επιφάνειας, ώστε τα χτυπήματα από τα σφυριά να γίνονται όλο και λιγότερο ορατά, καταλήγοντας σε μια επιφάνεια τέλειου καθρέφτη.  

Για την διατήρηση της ακεραιότητας και διαχρονικής κομψότητας που διακρίνει όλα τα κομμάτια του Georg Jensen, κάθε δημιουργία από ασήμι γίνεται στο χέρι, στο εργαστήριο μας στην καρδιά της Κοπεγχάγης.

 

 

 

 

Ο ψηφιακός κόσμος είναι ένας συνεχής αντιπερισπασμός, αλλά κάποιες φορές είναι απόλυτα λογικό να ξεφεύγουμε και να απολαμβάνουμε την επαφή με τους συνανθρώπους μας και τον κόσμο γύρω μας.

 

 

 

Γνωρίστε τα αριστουργήματα Georg Jensen

Τα αριστουργήματα του Georg Jensen είναι άξια της φήμης τους καθώς επιδεικνύουν το υψηλότερο επίπεδο δεξιοτεχνίας και σχεδιασμού. Δημιουργίες από ασήμι που χαίρουν άκρας εκτίμησης στο παρόν και γίνονται οικογενειακά κειμήλια μέσα από τη διαδοχή ανά διαφορετικές γενιές.

 

 

Created with Lunacy